Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Diversiteit

Zoveel mensen, zoveel verschillen, zoveel talenten. Juist in die verscheidenheid schuilt de kracht van diversiteit. Een diverse groep medewerkers levert, wanneer het goed wordt ondersteund, betere en creatievere oplossingen, ideeën en inzichten. De organisatie kan zich flexibeler en makkelijker aanpassen aan veranderingen in bijvoorbeeld eisen die gesteld worden aan de functie en de werkomgeving (lees: o.a. leerlingen). Diversiteit zorgt daarnaast voor het behoud van talent, doordat er aandacht is voor de diversiteit aan behoeften. Een goede mix van talenten in de organisatie en de juiste persoon op de juiste plaats, ofwel ‘Mix & Match’, dat is de uitdaging!

Eind 2013 is het diversiteitsbeleid vastgesteld en is een start gemaakt met de uitwerking van een werkprogramma.

Talent naar de Top

Een voorbeeld van uiting geven aan het diversiteitsbeleid is de ondertekening van het Charter “Talent naar de Top”, eind 2012. Dit is een code met afspraken voor het realiseren van m/v diversiteit aan de (sub) top van de organisatie. In juni 2013 is OMO aangewezen als aansprekend voorbeeld door de Commissie Monitoring ‘Talent naar de Top’.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)