Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO-prijzen

Ieder jaar worden OMO-prijzen uitgereikt om talentvolle leerlingen te stimuleren. Elke school kan voor iedere categorie een werkstuk inzenden, dat vervolgens wordt beoordeeld door een jury. De leerlingen met het beste profielwerkstuk worden beloond. In 2013 werd er een recordaantal genomineerde werkstukken ingezonden en beoordeeld. De uitreiking van de prijzen was wederom een succes.

Het profielwerkstuk is een werkstuk van eindexamenkandidaten havo / vwo waarin zij verworven kennis, inzicht en vaardigheden van tenminste één vak binnen hun profiel op een hoog niveau toepassen. Daarnaast laat het profielwerkstuk samenhang en integratie van leerstofonderdelen binnen een profiel zien. Winnaressen van de havo prijs waren Iris van Dalen en Marjolein Sips van het Theresialyceum, voor hun werkstuk “Manipulatieve grafische weergaven”. Winnaars van de vwo prijs waren Mercedeh Naseri en Robert van der Veeken van het D’Oultremontcollege, voor hun werkstuk “Democratie”.

Voor leerlingen van vmbo-g/t en mavo is er een prijs voor het beste sectorwerkstuk. Dit werkstuk is een vakoverstijgend en binnen de sector passend onderdeel van het schoolexamen, waarbij zowel het eindproduct als het proces worden beoordeeld. Winnares van deze prijs was Lisanne van der Mijden van het Varendonck College, voor het werkstuk “Graphic Design”.

In 2013 is aan deze reeks voor het eerst de prijs `Trots op…!’  toegevoegd voor leerlingen van vmbo-b/k en het praktijkonderwijs. De vorm en inhoud van het ingezonden werk is vrij. Belangrijk uitgangspunt voor deze prijs is de ontwikkeling die de leerling(en) heeft (hebben) doorgemaakt. Een groep leerlingen techniek-breed van SG Were Di hebben de prijs gewonnen voor hun werkstuk “Nergens goedkoper”.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)