Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

2College

www.2college.nl


rector: Ad Poulisse

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • Durendael, Oisterwijk
  • Cobbenhagenlyceum, Tilburg
  • Cobbenhagenmavo, Tilburg
  • Wandelbos, Tilburg
  • Ruiven, Berkel-Enschot
  • Jozefmavo, Tilburg
  • Vluchtelingen, Oisterwijk

Het onderwijs van 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. Er wordt gezocht naar een balans tussen onderwijs gericht op het halen van een diploma en persoonlijkheidsvorming. De ambitie van 2College is dat elke leerling altijd verder komt, een diploma haalt en leiding leert geven aan zichzelf. 2College is mede kartrekker van de academische opleidingsschool Tilburg. De inspectie beoordeelde alle opleidingen op de scholen van 2College in 2013 opnieuw met het hoogst mogelijke oordeel. 

Het technasium op het Cobbenhagenlyceum, het enige in de regio Tilburg, ontwikkelt zich goed op basis van de verkregen licentie in 2012. Op Durendael en Cobbenhagenlyceum zijn twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het international baccalaureate-programma. Daarnaast is het Ruiven in 2012 gestart met de begeleiding van een kleine groep lwoo-leerlingen. Ditzelfde is vanaf augustus 2014 ook op de Jozefmavo mogelijk. Op Durendael groeit het aantal leerlingen dat voor de wetenschapsklas kiest.  

In 2013 is grote voortuitgang geboekt in de huisvesting van 2College. In februari 2014 zal de nieuwbouw gerealiseerd zijn voor de 400 leerlingen van de Cobbenhagenmavo. Voor het toegenomen aantal leerlingen op Durendael is nu een veel betere oplossing gevonden door de ingebruikname van acht extra lokalen vlak in de buurt. De verwachting is dat er in 2014 zekerheid komt rondom de nieuwbouw voor de Jozefmavo. Om de groei van het aantal leerlingen op het Ruiven op te vangen worden in 2014 drie extra lokalen binnen de muren gerealiseerd. Tot slot wordt het gebouw van 2College Wandelbos per 1 september 2014 verlaten. Kortom: 2College bouwt letterlijk aan de toekomst voor haar leerlingen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)