Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

De Nieuwste School

www.denieuwsteschool.nl

directeur: Maria Michels

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Tilburg

De Nieuwste School (DNS) is een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo. De school onderscheidt zich door de verwondering van de leerling als uitgangspunt te nemen. Experts stellen thema’s op waarna de leerling zelf op zoek gaat naar de antwoorden. Dit gebeurt onder intensieve begeleiding van de mentor en de expert, volgens een beproefde onderzoeksmethode. Vervolgens delen de leerlingen hun opgedane kennis, inzichten en vaardigheden met elkaar en met hun docent. Deze werkwijze leidt tot een rijk en gevarieerd onderwijsklimaat dat leerlingen gedurende hun hele schoolloopbaan uitdaagt en motiveert. De leerling leert zo bovendien de verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen leerweg. 

Het onderwijsconcept van DNS draagt sterk bij aan alle facetten van de persoonlijke ontwikkeling en gaat dus veel verder dan enkel de cognitieve ontwikkeling. Het bereidt bovendien uitstekend voor op het vervolgonderwijs. Concreet voorbeeld van het onderwijsconcept is de deelname aan de Nationale Wetenschapsquiz. De leerlingen gaan, na publicatie van de vragen, actief op zoek naar de antwoorden via vakoverstijgende experimenten en onderzoek. Jong en oud leert van en met elkaar. En met resultaat: DNS heeft de quiz in 2013 voor de derde maal gewonnen. 

De Nieuwste School heeft de doelstelling om na het inspectieonderzoek in september 2013 een basisarrangement te verwerven voor mavo, havo en vwo ruimschoots gehaald.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)