Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Bossche Vakschool en Van Maerlant

directeur: Edward de Gier 

opleiding: mavo, vmbo

locaties:

  • Duhamel College ‘s-Hertogenbosch
  • Hervion College, ’s-Hertogenbosch
  • Van Maerlant, ’s-Hertogenbosch

Van drie naar twee scholen

Het Duhamel College, het Hervion College en Van Maerlant hebben in 2013 belangrijke stappen gezet. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt in het te bieden onderwijs met als gevolg verhuizingen, wisselingen van locaties en een nieuwe naamgeving. Door politieke besluitvorming in 's-Hertogenbosch is er groen licht gekomen voor nieuwbouw voor deze drie vmbo-scholen en het Jeroen Bosch College. Dat betekent dat de scholen gezamenlijk hun toekomst vorm kunnen gaan geven op één locatie aan de Sint Teunislaan en Rompertsebaan. 

In de opmaat naar deze definitieve locatie verhuisde het Duhamel College in de zomer van 2013 naar de Hervensebaan 5, het gebouw waar ook het Hervion College gevestigd is. Onder een nieuwe naam, de Bossche Vakschool, kunnen door deze samenvoeging nog meer (beroeps)richtingen op één locatie aangeboden worden aan de leerlingen. De afdeling Zorg & Welzijn kreeg een nieuw ingerichte vleugel tot haar beschikking. In het najaar is er een splinternieuw techniekplein gebouwd dat in december in gebruik werd genomen.

Van Maerlant, dat al jaren te kampen had met ruimtegebrek, verhuisde eind van het jaar naar de Onderwijsboulevard 1, het voormalige Duhamel-gebouw. Van Maerlant richtte het gebouw in met een levensecht Media (Leer) Park en kan daarmee nog meer accent gaan leggen op ondernemend onderwijs voor vmbo- en mavo-leerlingen. 

Met de nieuwe slogan van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant, 'geeft ruimte aan talent', zijn beide scholen samen een nieuwe weg ingeslagen. 

 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)