Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Elzendaalcollege

 

www.elzendaalcollege.nlrector: Jacques Marsmans

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Boxmeer
  • Gennep

Het Elzendaalcollege staat voor ‘reach for quality’ (Boxmeer) en ‘werken met je kwaliteit’ (Gennep). Het Elzendaalcollege heeft veel om trots op te zijn. De onderwijsresultaten zijn goed en er is een warm pedagogisch klimaat. De contacten tussen leerkrachten en leerlingen zijn laagdrempelig. Leerlingen hebben veel keuzemogelijkheden binnen het onderwijs. Ze kunnen deelnemen aan buitenlesactiviteiten en deelnemen aan excursies en projecten. 

In december 2013 presenteerde onderwijssocioloog Dronkers zijn onderzoeksresultaten, met vergelijkingen tussen alle scholen in het voortgezet onderwijs. Alle opleidingen en locaties haalden daarbij goede resultaten. Ook bij de vervolgopleidingen blijkt dat oud-leerlingen goede resultaten halen. In 2013 behaalden onze oud-havoleerlingen op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen het hoogste resultaat. 

Het Elzendaalcollege is schooljaar 2013/2014 gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden van werken met Ipads in het onderwijs. Het doel is om hiermee het differentiëren in de klas door de docent te vergroten. Docenten werken hierbij zelf aan nieuwe lesmethoden en toepassingen. 

In 2013 is het Elzendaalcollege gestart met de voorbereidingen van een grootschalige verbouwing van locatie Boxmeer. Daarom zullen circa 700 leerlingen in Boxmeer in 2014 tijdelijk verhuizen naar een naastgelegen schoolgebouw. In mei 2014 wordt gestart met de realisatie van de 1e fase van de bouw. Bij deze plannen houdt de school rekening met een daling van het aantal leerlingen. In Gennep is hier eerder rekening mee gehouden door het afstoten van een schoolgebouw. Zowel onderwijskundig als bedrijfsmatig is de school klaar voor de toekomst. 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)