Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Gymnasium Beekvliet

www.gymnasiumbeekvliet.nl


rector: Carla Faassen

opleiding: vwo

locatie:

  • Sint-Michielsgestel

‘Later….later wil ik mezelf worden’. Zo luidt de nieuwe spreuk van Gymnasium Beekvliet. Dat is wat de school de leerlingen wil meegeven. Kennis is heel waardevol, maar alleen als die kennis je ook gelukkig maakt. Gymnasium Beekvliet wil leerlingen helpen in hun zoektocht naar zichzelf, naar hun dromen en naar hun talenten.

De focus lag in 2013 op ontwikkeling. De school wil de leerling ver brengen door ze te motiveren om iets extra's te doen. Sportief talent vindt een plek bij de toernooien en competities die georganiseerd worden naast het gewone lesprogramma. Tijdens de internationale week (sportfusion) wordt er zelfs internationaal gestreden. De sportaccommodatie, inclusief vier basketbalvelden, is in 2013 geheel vernieuwd en ligt op het eigen schoolterrein. 

Een andere mogelijkheid is het volgen van extra vakken of een speciaal programma zoals gebarentaal of Arabisch. Voor de bovenbouw is de school dit jaar gestart met het Honoursprogramma, ontwikkeld door de zelfstandige gymnasia. Dit biedt gemotiveerde en getalenteerde leerlingen in de bovenbouw een aanvulling  op het standaard lesprogramma. Tijdens dit programma kunnen leerlingen in klas 4,5, en 6 werken aan zelfgekozen projecten. Wat zij doen en presteren wordt begeleid op school, maar uiteindelijk beoordeeld door externe beoordelaars en beloond met een certificaat bij het diploma.

Sinds 2001 vergelijkt Elsevier de ‘opbrengsten’ van middelbare scholen. In 2013 scoort Gymnasium Beekvliet volgens Elsevier over de jaren 2010 t/m 2012 twee plussen in de afdeling vwo. Hetgeen slechts tien andere scholen evenaarden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)