Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jeroen Bosch College

www.jbc.nl


rector: Lian Derks

opleidingen: vwo, havo, vmbo-t

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Jeroen Bosch College is een school in beweging. In 2013 zijn er verschillende projecten gestart om de school een duidelijke profilering en kwaliteitsimpuls te geven. 

Het Technasium voor havo- en vwo-leerlingen wordt een volwaardige stroom binnen de school. Voor vmbo-t leerlingen is het initiatief gestart om Bèta Challenge Program (BCP) in te voeren. BCP lijkt op het Technasium maar is specifiek bedoeld voor vmbo-t leerlingen. Ook heeft het Jeroen Bosch College zich aangesloten bij Wetenschap Oriëntatie Nederland (WON). Werken volgens het principe van de WON Akademie brengt de W in het programma van het vwo (atheneum en gymnasium).

In de zomer van 2013 is het Jeroen Bosch College tevens van start gegaan met Biebsearch. Door een partnerschap met de Openbare Bibliotheek ’s-Hertogenbosch hebben leerlingen toegang tot de digitale omgeving Biebsearch. Zo zijn alle diensten van de Openbare Bibliotheek voor de JBC-leerlingen op school en thuis bereikbaar geworden. 

Tenslotte is in 2013 duidelijk geworden dat het Jeroen Bosch College, de Bossche Vakschool en Van Maerlant hun nieuwbouw zullen krijgen op één locatie aan de Sint Teunislaan en de Rompertsebaan. Met de nieuwbouw wordt een vergaande samenwerking tussen de drie scholen beoogd.

Vanzelfsprekend is in 2013 ook veel tijd en aandacht besteed aan de kwaliteit van het onderwijs. Professionalisering van docenten speelt hierin een belangrijke rol. Dit heeft geleid tot basisarrangementen voor alle schoolsoorten. Medewerkers, leerlingen, ouders èn de onderwijsinspectie hebben vertrouwen in de kwaliteit van het Jeroen Bosch College. 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)