Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maaslandcollege

www.maaslandcollege.nl


rector: Jacq. van Meegen

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • Oss

 

Het Maaslandcollege is een moderne kwaliteitsschool met een internationale oriëntatie. Het motto van de school is “Grenzen Verleggen”, dat zowel letterlijk als figuurlijk kan worden opgevat. Iedere leerling neemt minimaal eenmaal in de schoolloopbaan deel aan een internationaal uitwisselingsprogramma en iedere leerling wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en daarmee zijn of haar talenten te ontwikkelen. 

Het Maaslandcollege profileert zich in Oss en omgeving met tweetalig onderwijs (TTO), een doorlopende leerlijn onderzoek op het vwo en een hoogwaardige β-opleiding. Sport is bovendien een examenvak op mavo en havo. Daarnaast is er een gevarieerd programma van sport, cultuur en debatwedstrijden voor alle leerlingen. Het jaar 2013 was een jaar van hoogtepunten. Waren de examenresultaten in 2012 al goed, in 2013 zijn die overtroffen met een slaagpercentage van 98% op mavo, 90% op havo en 95% op vwo. 

Na een intensieve voorbereiding is in september gestart met een categorale vwo-opleiding met een duidelijke onderzoekslijn en met een pilot digitaal onderwijs. In december is – mede op basis van de zeer positieve leerlingenevaluatie – besloten om de pilot in het schooljaar 2014 – 2015 fors uit te breiden. Zowel MR, ouderraad als raad van advies hebben hier volmondig mee ingestemd. Mede door het programma Stick Together is de school erin geslaagd om bij de top van Nederlandse scholen te behoren waar leerlingen zonder uitval de mavo en het mbo doorlopen. De succesvolle kerstactie van leerlingen leverde, met een bijdrage van Wilde Ganzen, maar liefst 27.000 euro op voor een onderwijsproject in Zuid-Afrika. 

Uit tevredenheidenquêtes onder zowel leerlingen als personeel blijkt dat in het bijzonder de goede sfeer op school met stip bovenaan staat. Daar wordt de komende jaren met vertrouwen op voortgebouwd. 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)