Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maurick College

www.maurickcollege.nl


rector: Huub van der Linden

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • Vught

Het Maurick College is een brede scholengemeenschap waar op basis van de Daltonfilosofie gewerkt wordt aan het maximaliseren van de talentontwikkeling van de leerling. Aan de hand van de Daltonpijlers (kiezen in verantwoordelijkheid, samenwerken en zelfstandigheid) wordt specifiek gewerkt aan de menswording van de leerling. De leerling wordt daardoor voorbereid op het vervolgonderwijs en zijn of haar plaats in de maatschappij.

In het kalenderjaar 2013 heeft de school de resultaatgerichtheid van het onderwijsleerproces verder verhoogd. Er is een betere balans gevonden tussen enerzijds de door de politiek gewenste resultaatgerichtheid en anderzijds de kansen die aan leerlingen worden geboden om het uiterste uit zichzelf te halen. Dit heeft er toe geleid dat de slagingspercentages voor alle opleidingen op of boven het landelijk gemiddelde zijn komen te liggen. 

Het Maurick College zal zich inspannen om ook in de toekomst de maatschappelijke ontwikkelingen te volgen. Daartoe is gestart met een studie naar de herpositionering van het Daltononderwijs binnen de nieuw gestelde kaders van de inspectie en de bijbehorende kwaliteitsmetingen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)