Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Roncalli Scholengemeenschap

roncalli.mwp.nl


rector: Ludo Heesters

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Bergen op Zoom

Met een vooruitstrevende onderwijsaanpak stimuleert Roncalli dat haar 1.187 leerlingen niet alleen de benodigde kennis opdoen maar ook persoonlijke ontwikkeling doormaken. Het geleidelijk leren omgaan met zelfstandigheid, leren samenwerken en leren om verantwoordelijkheden te dragen zijn de competenties die bepalend zijn voor succes in het vervolgonderwijs en de verdere loopbaan.

Naar aanleiding van het aangepaste arrangement van de onderwijsinspectie heeft Roncalli een verbetertraject opgesteld. Tijdens de Tussentijdse Kwaliteitsonderzoeken zijn de genomen stappen als voldoende tot goed gekwalificeerd. Met het Onderzoek naar Kwaliteitsverbetering in juni 2014 rondt Roncalli het verbetertraject af.

De school verkeert in een fase waarin de kwaliteit in de brede zin van het woord door vele medewerkers wordt opgepakt. Reken-, taal- en toetsbeleid wordt geïmplementeerd en ten aanzien van kwaliteitszorg wordt gewerkt aan borging van de bedrijfsprocessen. Roncalli Academie, Roncalli Kwaliteitssysteem, Dalton, Roncalli Excellent en de functiemix zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waar hard aan gewerkt wordt. Roncalli Excellent, hoogbegaafden-onderwijs, krijgt een vervolg in samenwerking met het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek Antwerpen (CBO). Met binnen- en buitenschoolse activiteiten is uitgebreid aandacht voor de protestants-christelijke en katholieke identiteit. In schooljaar 2012/2013 heeft Roncalli het officiële Dalton-predicaat ontvangen. 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)