Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rythovius College

www.rythoviuscollege.nl


rector: Frans Claassens

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • Eersel

 

Rythovius College … geeft je energie!
Het Rythovius College heeft in 2013 uitstekende resultaten behaald. De leerlingen deden het op alle fronten goed, en in tevredenheidsonderzoeken geven leerlingen, ouders en medewerkers aan bovengemiddeld tevreden te zijn met hun school. 

“Accent op jouw talent”, dat is waar het Rythovius College voor staat. De school realiseert dat door het aanbieden van talentenstromen voor Kunst, Sport en Science in de onderbouw. Ook de gymnasiumafdeling van de school en het aanbod van Anglia zijn mogelijkheden voor leerlingen om hun talenten te ontwikkelen. De bovenbouw heeft een breed onderwijsaanbod dat leerlingen vele mogelijkheden biedt. Naast de reguliere vakken biedt de school vijf kunstvakken als examenvak aan. Bovendien zijn er examenmogelijkheden in sport op mavo, havo en vwo, en in filosofie op vwo.

Alle science- en natuurkundeleerlingen beleefden dit jaar een primeur. Het Rythovius College was de eerste school die door het team van de TU Eindhoven werd bezocht met de volledig op zonne-energie voortbewogen 4-persoonsauto “Stella”. Dit team, met daarin oud-leerling Wouter van Loon, was winnaar van de Solar Challenge in Australië. Wouter ontpopte zich behalve als technisch brein ook als een goede entertainer; zo’n talent, dat geeft energie.

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)