Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengemeenschap Were Di

www.weredi.nl


rector: Cees Streng

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • Valkenswaard

 

Scholengemeenschap Were Di is een bruisende en vooruitstrevende school met inspirerend onderwijs. Door goed onderwijs en goede leerlingenbegeleiding worden de leerlingen in een plezierige en betekenisvolle omgeving op maat voorbereid op examen, vervolgonderwijs, beroep en rol in de samenleving.

Goed onderwijs en leerlingenbegeleiding
Were Di scoorde weer uitstekend in de diverse landelijke rapportages inzake onderwijsresultaten. De school had uitstekende examenresultaten en de leerlingen doen het prima in het vervolgonderwijs. Ondanks een landelijke tendens tot terugloop van leerlingenaantallen behaalde Were Di bij de meest recente aanmeldingen een stijging van zo’n 60 leerlingen.

Inspirerend
Scholengemeenschap Were Di heeft een groot aanbod op het gebied van buitenschools leren, zoals excursies en internationale uitwisselingen. Enkele voorbeelden daarvan zijn de jaarlijkse vijf-landen-ontmoeting, de tweejaarlijkse musical, het jaarlijks songfestival en het jaarlijks toneel. Belangrijke maatschappelijke thema’s worden geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Door de inrichting van onze gebouwen, met afwisselend leslokalen en pleinen, is er sprake van divers leren.

Bruisend 
Na de lessen is er voor de liefhebbers wekelijks een uitgebreid aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten. Er is een levendige feestcommissie, bestaande uit leerlingen uit alle leerwegen en leerjaren. Tevens is dit jaar een leerlingenraad opgericht die meepraat over belangrijke onderwerpen. 

Vooruitstrevend 
Were Di beschikt over een draadloos netwerk waarmee ICT kan worden ingezet zonder tijd- of plaatsgebonden te zijn. Een groot gedeelte van de leerlingen heeft al, ter optimalisering van het onderwijsproces, altijd een laptop bij zich.

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)