Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Sint-Janslyceum


www.sjl.nl


rector: Roel Scheepens (sinds 1 november, daarvoor Toine Veuger)

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Sint-Janslyceum bestaat bijna 100 jaar en heeft een zeer rijke traditie en een stevig fundament in de regio. De school bereidt de leerlingen goed voor op hun toekomst door hen een positieve en veilige leeromgeving te bieden. In 2013 werd voor het eerst een grens gesteld aan de toelating. Doordat de aanmeldingen wat tegenvielen hoefde er niet geloot te worden. Door na-aanmeldingen is het beoogde aantal van 400 alsnog gehaald.

De examenresultaten in 2013 op mavo en vwo waren goed. Er wordt onderzoek gedaan naar oorzaak van en remedie voor de wat tegenvallende resultaten op havo. Financieel zijn de doelstellingen gehaald; er resteert een overschot als exploitatieresultaat. De ambitie van het Sint-Janslyceum is om in 2016 toe te treden tot de vereniging van begaafdheidsprofielscholen. Daartoe volgen docenten scholing en is op sommige jaarlagen gestart met speciale plus-lessen.

Afgelopen jaar waren er diverse voorbeelden van de positieve leeromgeving; hoogtepunten in het middelbare-school-leven van vele leerlingen. Zo waren er de studiereizen naar tien bestemmingen, het Artistiek Festival en de musical Dans van de Vampiers die in de media als bijna professioneel werd omschreven. Ook de achtste Dag van Respect in november 2013 was een hoogtepunt; die dag bracht weer meer dan 40 gastsprekers de school in.

Na elf jaar durende voorbereidingen voor de (uiterst noodzakelijke) uitbreiding 
van het gebouw is in 2013 het bouwproject daadwerkelijk gestart. Verder heeft Toine Veuger in 2013 zijn functie van rector na ruim tien jaar neergelegd en is met pensioen gegaan. Roel Scheepens is op 1 november in deze functie gestart.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)