Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Sint-Odulphuslyceum

www.odulphus.nl


rector: Delianne Hoekstra

opleidingen: vwo, havo

locatie:

  • Tilburg

 

Bouwen 

Het schooljaar 2012/2013 kende een stijging in het aantal aanmeldingen. Ook de tussentijdse instroom was relatief groot, waardoor het totale aantal leerlingen weliswaar daalde, maar toch aanzienlijk minder sterk dan de voorgaande jaren. Helaas daalde het aantal fte’s niet conform de prognose, waardoor in het komend schooljaar opnieuw een bezuinigingsslag gemaakt moet worden.

Veel van de vorig jaar geformuleerde doelstellingen zijn gehaald. Met name de doorstroomcijfers en de eindexamenresultaten waren opnieuw goed te noemen. De eindexamenresultaten lieten zelfs een lichte stijging zien ten opzichte van vorig schooljaar (havo 92%, vwo 96%). 

Er werd met veel enthousiasme verder gewerkt aan het vormgeven van de 'nieuwe' havo, met een geheel op havoleerlingen toegesneden onderwijsconcept. Cambridge Engels werd integraal ingevoerd, te beginnen in het eerste leerjaar. Op het gebied van internationalisering werden grote stappen gezet. De school heeft weer een Comeniusproject toegewezen gekregen: een samenwerkingsproject tussen zeven verschillende scholen van de Europese Unie. Verder is het Odulphuslyceum lid geworden van het ELOS-netwerk en mag de school deelnemen aan de Internationale Conferentie in Singapore 'Water for life'.

De bouwplannen kregen gedurende het schooljaar steeds meer vorm en inhoud. Inmiddels is de (ver-)nieuwbouw van de havolocatie gestart. De zorg is op niveau gebracht en de bedrijfsvoering is op orde. Daarmee is een forse stap gezet op weg naar het verwezenlijken van de ambitie voor het jaar 2016. Het komend schooljaar zal op de hiermee gevormde basis met verve worden voortgeborduurd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)