Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl


rector: Tomas Oudejans

opleidingen: gymnasium, vwo, havo

locatie:

  • Theresialyceum, Tilburg
  • Frater van Gemertschool, Tilburg

 

Uniek aan het Theresialyceum is de driejarige brugperiode. Hierdoor wordt de keuze havo of vwo uitgesteld, vanuit de gedachte dat het lastig is om met 12 jaar al precies te weten wat je wilt worden en waar je talenten liggen. Op het Theresialyceum worden leerlingen gestimuleerd een actieve houding aan te nemen. Leerlingen die meer in hun mars hebben kiezen extra uitdagingen zoals Grieks, Latijn, Chinees of Informatica. Buiten de lessen om zijn er culturele activiteiten, zoals cursussen drama, mode en het schoolorkest. Voor hoogbegaafden is er een apart programma waarbij een deel van de gewone lessen vervangen wordt door eigen maatwerk. 

In de ouderraad van het Theresialyceum kwam een gedeelde zorg naar boven. Sommige leerlingen kunnen op zich redelijk zelfstandig werken maar zijn door alle nieuwe media wel snel afgeleid. Daarom is de school in 2013 gestart met SST: Samen Studeren op Theresia. Voor twee euro per uur kunnen leerlingen na schooltijd onder begeleiding studeren in een prikkelarme omgeving. Dit voorbeeld illustreert dat de school de zorg van ouders én de zorg voor leerlingen serieus neemt. Want het Theresialyceum is een hedendaagse school met een prima sfeer, bruisende activiteiten en constant fraaie resultaten. 

Het onderwijsconcept staat als een huis, maar de verpakking is minder bij de tijd. Eind 2013 zijn de eerste stappen gezet, en de komende jaren vindt een ingrijpende renovatie plaats. De lokalen worden vergroot, er komt luchtverversing en het gebouw wordt duurzaam. Eind 2015 moet dit gereed zijn. Het voorbereidende werk is in volle gang.

Theresialyceum: een bewezen concept in een nieuw jasje. 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)