Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Varendonck-College

www.varendonck.nl

 
rector: Irma van Nieuwenhuijsen 

opleidingen: vwo, havo, vmbo, pro

locaties:

  • Asten
  • Someren

 

Het Varendonck-College is een streekschool met de belangrijke opdracht ieder kind in de regio de juiste opleiding te bieden. Die taak neemt de school heel serieus. In 2013 is nadrukkelijker inhoud gegeven aan de verbinding met de streek. Zo is meer contact gezocht met de plaatselijke politiek om de positie van de school te versterken. Alleen door samen te werken kan de komende demografische krimp goed het hoofd geboden worden. Ook op andere gebieden werkt de school graag samen, zoals bij de ontwikkeling van het vmbo, het tweetalig onderwijs en het Technasium. In het Samenwerkingsverband Helmond Peelland wordt gezamenlijk het Passend Onderwijs vormgegeven. 

Onderwijskundig was 2013 een prachtig jaar. In januari is het predicaat TTO-juniorschool ontvangen van het Europees Platform. Bovendien hebben de vmbo-leerlingen Techniek-Breed de regiofinale van de Vakkanjerwedstrijd gewonnen en zijn twee vmbo-leerlingen in de prijzen gevallen bij de OMO-sectorwerkstukprijzen. Technasiumleerlingen zijn naar de Verenigde Staten geweest en hebben daar de finale van de First Robotic Competition gehaald. De slaagpercentages waren fantastisch: gemiddeld is 96% van de leerlingen geslaagd. 

In de schoolleiding wordt gewerkt aan een andere manier van leidinggeven, met een gezonde balans tussen ruimte geven en verantwoording afleggen. Ook in het personeelsbeleid wordt zelfstandigheid nagestreefd. Professionals verdienen ruimte. Mensen de ruimte geven en in hun kracht zetten is een proces van langere tijd, maar er is een goede start gemaakt.

In het personeelsbeleid is het verzuimbeleid aangepast. De begeleiding van medewerkers terug naar de werkvloer heeft een impuls gekregen met het inzetten van een arbeidsdeskundige. Het ziekteverzuim was al niet hoog, maar kan op enkele punten beter. Daar wordt aan gewerkt. Uit het onderzoek dat in het voorjaar van 2013 onder het personeel is gehouden, blijkt een grote mate van tevredenheid. Men werkt graag op het Varendonck-College. 

 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)