Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Zwijsen College

www.zwijsencollege.nl


rector: Anita O'Connor 

opleidingen: vwo, havo

locatie:

  • Veghel

 

Het Zwijsen College is continu in ontwikkeling en brengt mensen in ontwikkeling. Drie jaar geleden is op de school een nieuw onderwijsconcept ingevoerd. Binnen een goede onderwijsorganisatie wordt voortdurend gewerkt aan verbetering van het onderwijs en aan de invulling die wordt gegeven aan dit concept. Op het Zwijsen College gebeurt dit door continue evaluatie en bijstelling. Hierbij is iedereen betrokken die een rol heeft in het onderwijsleerproces.  

De school wil haar leerlingen goed voorbereiden op de toekomst door actief bij te dragen aan de ontwikkeling van hun talenten op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Daarom is professionalisering een speerpunt in het schoolbeleid. Als onderdeel van de AOS-Oost (een erkende academische opleidingsschool ten behoeve van eerste- en tweedegraads lerarenopleidingen) vormt de school een stimulerende leeromgeving. Niet alleen voor studenten, maar ook voor beginnende en ervaren leraren is veel ruimte voor ontwikkeling. Onderzoek op en naar de werkplek is een belangrijk fundament van de AOS en biedt leraren de basis om hun handelen in de praktijk weloverwogen vorm te geven. 

In het kader van het onderwijstraineeship biedt het Zwijsen College excellente studenten de kans om hun talenten in te zetten ten behoeve van het onderwijs. Het feit dat deze afgestudeerden in de tekortvakken (bètavakken en moderne talen) een dienstverband krijgen, biedt perspectieven voor de toekomst.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)