Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Elos - grensverleggend onderwijs

Eind 2004 is het onderwijsconcept Elos van start gegaan. Scholen die Elos aanbieden zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun curriculum en geven leerlingen de mogelijkheid twee talen op hoog niveau te leren en zich optimaal voor te bereiden op de internationale samenleving. Het Elos-netwerk op Europees niveau bestaat uit ongeveer 250 scholen in 22 landen. Het Nederlandse Elos-netwerk bestaat momenteel uit 39 scholen voor vmbo, havo en vwo, waarvan zes OMO-scholen. Dit netwerk wordt gecoördineerd door het Europees Platform dat tevens Nederland vertegenwoordigt binnen Elos Europa.

Eind 2011 heeft Ons Middelbaar Onderwijs voor drie jaar het coördinatorschap van Elos Europa en daarmee het penvoerderschap van het vierde Europese project Elos overgenomen. 

In 2013 zijn de partners in de Europese projectgroep in 17 landen gestart met een pilot om het nieuw ontwikkelde Quality Review System te testen. De resultaten zijn verzameld en hebben geleid tot verdere verbetering van het ontwikkelde systeem. In 2014 wordt een tweede testronde uitgevoerd en zal het systeem in definitieve vorm worden gepubliceerd en in gebruik genomen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)