Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO in 2025: leerlingkrimp in beeld

Krimp en ontgroening ‘sluipen op kousenvoeten’ het voortgezet onderwijs binnen, ook in Brabant. Mede daarom hecht de vereniging aan expliciete prognoses met uitgewerkte jaarreeksen. In vervolg op de 1e verkenning uit 2008 is in 2013 een intern vervolgonderzoek verricht naar de demografische ontwikkelingen in de provincie Noord-Brabant. Voor elke school zijn leerlingenramingen gemaakt voor het tijdvak 2013 - 2025.

Het onderzoek spreekt duidelijke taal: vanaf 2015 zal het aantal leerlingen binnen het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant gaan dalen. Deze daling is ongelijk over de provincie verdeeld. Vooral Zuidwest Brabant, delen van Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant worden getroffen. Binnen de groep van 35 OMO-scholen bestaan tien scholen waarvan de ramingen een krimp aangeven van meer dan 2% gemiddeld per jaar in het tijdvak 2013 - 2025. Een krimp die fors genoemd mag worden. De cijfers vormen een onderlegger bij besprekingen met gemeenten en collega-besturen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)