Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

CAO OMO

Na langdurige onderhandelingen is op 24 januari 2013 een akkoord bereikt over een nieuwe CAO OMO. Met deze nieuwe CAO OMO is een belangrijke volgende stap gezet naar een pakket aan flexibele (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Scholen en individuele medewerkers kunnen nu afspraken op maat maken die ten goede komen aan de inzetbaarheid, het onderwijsprogramma en de onderwijskwaliteit voor de leerlingen. Daarbij valt te denken aan afspraken over mobiliteit en aan afspraken over het inplannen van de extra vrije dagen. 

De CAO OMO is met terugwerkende kracht ingegaan per 1 augustus 2012 en liep tot 1 augustus 2013. Per 1 augustus is deze cao stilzwijgend verlengd. In 2013 zijn nieuwe onderhandelingen gestart gericht op een verdere ontwikkeling van het arbeidsvoorwaarden-pakket waarbij de feitelijke invulling van de arbeidsvoorwaarden zo dicht mogelijk bij het onderwijsproces plaatsvindt. In deze onderhandelingen spelen de afspraken zoals deze gemaakt zijn in het Nationaal Onderwijs Akkoord van september 2013 een belangrijke rol. 

Veel afspraken uit dit akkoord moeten op sectorniveau nog verder worden uitgewerkt. De kaderafspraken hebben onder andere betrekking op duurzame inzetbaarheid, professionaliteit en professionalisering. Thema’s die ook in de onderhandelingen over een nieuwe CAO OMO een belangrijke rol spelen.

 

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)