Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Kwadrant Scholengroep - Hanze College

www.kwadrant-sgr.nl


rector: Titus Frankemölle

opleidingen: mavo, vmbo

locaties:

  • Hanze College, Oosterhout
  • Cambreurcollege, Dongen

Het Hanze College bouwde in 2013 verder aan de positieve beeldvorming van het vmbo, speciaal in de sector Techniek, met onder andere de bedrijvenstichting ‘Vrienden van het Hanze College’.  De deelname aan de projecten “Beleef de Techniek” voor basisschoolgroepen 7 en 8 steeg van 15 naar 39 groepen. De aanmeldingen stegen met 10%.

Via een RPO heeft het Hanze College een mavo-licentie aangevraagd. Met het ROC West-Brabant werd overlegd over het traject “techniekmavo” en doorstroom naar het ROC vanuit de gedachte “Hanze College, ondernemend met mavo en mbo!.” Met de inspectie is vastgesteld dat de examenresultaten in de beroeps begeleidende leerweg (bbl) flink zijn verbeterd. Ook kende de school voor het eerst een slagingspercentage van 100%. 

Twee collega’s behaalden in 2013 hun diploma “Remedial Teacher”. Bij het vak rekenen werd ervoor gekozen om de lessen over de vier schooljaren heen door een beperkte groep docenten te laten uitvoeren. De begeleiding vanuit de Driespan Academy op de leerpleinen, het ‘pleinmanagement’, werd doorgezet. Ook kregen individuele collega’s een ondersteuningsaanbod. Met het team werd besproken en besloten een scholings- en ondersteuningstraject aan te gaan rondom het gebruik van social media. 

 

 

 


pagina opties

Mijn OMO verslag (0)