Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg Bergen op Zoom e.o. - Mollerlyceum

www.sgboz.nl


rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

 • ’t R@velijn, Steenbergen
 • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
 • Mollerlyceum Bergen op Zoom

 

Het Mollerlyceum in Bergen op Zoom verzorgt havo, atheneum en gymnasium. Op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom bereiden ruim 800 leerlingen zich voor op een studie in het hoger en wetenschappelijk onderwijs.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2013 waren:

 • E-learning.
  In het schooljaar 2013-2014 zijn nieuwe brugklassers op hun eigen iPad aan de slag gaan met interactief digitaal leermateriaal voor de vakken Nederlands, aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. Vanuit de brugklas zal de iPad als het ware de school ingroeien.
 • Vwo-plus.
  In 2013 is de vwo-plus klas ontwikkeld. In deze klas kunnen leerlingen met een dubbel vwo-advies of advies havo/vwo geplaatst worden. Vwo-plus is voor die leerlingen die naast het advies blijk geven van nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen om daarmee via andere wegen leerstof tot zich te nemen. Vwo-plus wordt in ieder vak aangeboden en kan op verschillende manier worden gebracht. Zo kan het zijn dat leerlingen versneld door de leerstof gaan en daardoor tijd overhouden om te werken aan uitdagende opdrachten die de leerstof extra boeiend maken. Leerlingen werken zelfstandig, in tweetallen of in groepjes aan deze plus-stof.
 • Vecon Business School: een uniek predicaat. 
  In het schooljaar 2011-2012 heeft het Mollerlyceum de certificering tot Vecon Business School verkregen en is daarmee de enige school in West-Brabant die dit predicaat heeft. De Vecon Business School kenmerkt zich door extra aandacht voor de economische aspecten van de maatschappij en voor de talenten van leerlingen op het gebied van bijvoorbeeld ondernemerschap. 

  Tot het Mollerlyceum behoort - op een aparte locatie in Bergen op Zoom - ook de ZoomMAVO, de enige categorale mavo-aanbieder in de regio.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)