Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg Bergen op Zoom e.o. - ZuidWestHoek College

www.sgboz.nl


rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • ’t R@velijn, Steenbergen
  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
  • Mollerlyceum Bergen op Zoom

 

Het ZuidWestHoek College is de school voor mavo en vmbo in de Zuidwesthoek. Met leerlingen uit de gemeente Woensdrecht, de gemeente Bergen op Zoom en de omliggende gemeenten is de school één van de grootste en één van de sterkste vmbo's in de regio.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2013 waren: 

  • High Performance Schools.
    Het ZuidWestHoek College is aangesloten bij het prestigieuze High Performance Schools-traject en bereidt daarvan thans de implementatie voor. 
  • Topsportvriendelijke school.
    De school geeft leerlingen op sportgebied allerlei mogelijkheden. Dit wordt als eerste onderstreept door de opzet van het Wielercollege. Tevens wordt in de lessen lichamelijke opvoeding aandacht besteed aan wielrennen en mountainbiken. Op dezelfde basis is het Voetbalcollege ontwikkeld met extra trainingen van gekwalificeerde trainers en begeleiders. In de nabije toekomst profileert de school zich ook steeds meer als Danscollege. Verder is in het schooljaar 2012-2013 de eerste stap gezet richting een Paardrijcollege door het aanbieden van paardrijlessen aan geïnteresseerde leerlingen. In 2013-2014 zal het Paardijcollege worden voortgezet. Het is een uitdagend onderdeel waarbij plezier voorop staat.

 

 

 
pagina opties

Mijn OMO verslag (0)