Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg Bergen op Zoom e.o. - 't R@velijn

www.sgboz.nl


rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

 

locaties:

 • ’t R@velijn, Steenbergen
 • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
 • Mollerlyceum Bergen op Zoom
’t Ravelijn in Steenbergen verzorgt mavo en vmbo. In 2013/2014 telde de school ongeveer 450 leerlingen. Het schoolmotto luidt: ‘Pak je kans!’ en daagt iedereen op school uit. De medewerkers worden getriggerd om goed en aantrekkelijk onderwijs te verzorgen. Ravelijnleerlingen worden op hun beurt aangemoedigd om daar het maximale aan kansen uit te halen.

Belangrijke ontwikkelingen in het kalenderjaar 2013 waren:
 • E-learning.
  De school onderscheidt zich door een modern onderwijsconcept met als kenmerken ‘digitaal’ en ‘teamwork’. Ravelijnleerlingen krijgen zo veel mogelijk digitaal les via hun persoonlijke tablet. Bij alle vakken in het eerste en tweede leerjaar worden - indien beschikbaar en van goede kwaliteit - digitale methoden gebruikt van educatieve uitgevers en van VO-Content.
 • Leren plaats- en tijdonafhankelijker maken.
  De invoering van leertaken geeft betere sturing aan het leerproces en maakt leren meer plaats- en tijdonafhankelijk. Omdat de leerlingen gebruik maken van een
  persoonlijke tablet kunnen zij plaats- en tijdonafhankelijk inloggen en hun leertaak,
  methode en werkboeken vinden. Ook e-learning methoden en digitale boeken maken plaats- en tijdonafhankelijk leren en andere werkvormen mogelijk, zoals ‘flipping-the-classroom’.
 • Groei tevredenheid brugklassers.
  Uit de algemene tevredenheidsenquête blijkt dat de tevredenheid bij de brugklassers in de afgelopen drie jaar is gestegen van 6,7 naar 7,4 tot 8,1 in 2013.

 
pagina opties

Mijn OMO verslag (0)