Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg De Langstraat - Van Haestrechtcollege, Kaatsheuvel

www.sgdelangstraat.nl


rector: Jan van Pelt

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Dr. Mollercollege, Kaatsheuvel
  • Dr. Mollercollege, Waalwijk
  • Walewyc, Waalwijk
  • d’Oultremontcollege, Drunen

Het nieuwe concept ‘Onderwijs op Maat’ zorgt ervoor dat alle leerlingen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Op school heerst een sfeer waarbinnen leerlingen zich veilig en op hun gemak voelen. In het nieuwe onderwijsconcept wordt per vak gekeken naar het niveau van de leerling, waarna hij of zij wordt ingedeeld in een daarbij passende instructiegroep.

De lessen duren in totaal 75 minuten. De leerlingen hebben in twee groepen instructie van 25 minuten. De rest van de tijd werken ze onder begeleiding van een pleincontroller en meerdere docenten op een van de pleinen. Er zijn twee werkpleinen: één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Daarnaast is er ook nog een stilteplein, waar leerlingen in alle rust kunnen werken. Op de pleinen zijn computers aanwezig en worden leerlingen gestimuleerd om hun eigen laptop en/of tablet mee te nemen. Om hier optimaal mee te kunnen werken, is overal wifi aanwezig. 

Afgelopen jaar stond een drietal zaken centraal op het Van Haestrechtcollege:

1.    Het daadwerkelijk starten met het nieuwe onderwijsconcept: onderwijs op maat- plezier in leren.

2.    Het verbeteren van de SE- en CE-cijfers. Het scholingsprogramma zal moeten leiden tot een evenwichtigere verhouding tussen de CE-en SE-cijfers en een hoger slagingspercentage.

3.    De onthulling van de nieuwe naam: het Van Haestrechtcollege. Deze helpt de school om zich in de regio beter te profileren als de innovatieve onderwijsschool.


pagina opties

Mijn OMO verslag (0)