Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg De Langstraat - d'Oultremontcollege

www.sgdelangstraat.nl


rector: Jan van Pelt

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Van Haestrechtcollege, Kaatsheuvel
  • Dr. Mollercollege, Waalwijk
  • Walewyc-mavo, Waalwijk
  • d’Oultremontcollege, Drunen

 

Het d'Oultremontcollege is in de gemeente Heusden de enige VO-school en heeft alle onderwijsrichtingen in huis. De school stelt zich tot doel het beste uit de leerling te halen en biedt daarom ruimte om talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat de leerling zich veilig voelt op school. De school staat voor goed traditioneel onderwijs in een levendige leeromgeving, en is tevreden als de leerlingen zijn opgeleid tot zelfstandige en verantwoordelijke wereldburgers die zicht hebben op hun eigen kennen en kunnen. 'Samen behalen we het beste resultaat!"

Het d'Oultremontcollege werkt hard aan het positieve imago van de school. In 2013 was het aantal brugklassers dat zich inschreef 10% meer dan in de jaren daarvoor. Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te verdiepen zijn ‘elementen van de goede les’ vertaald in een Kijkwijzer voor alle afdelingen. Deze Kijkwijzer bevat ook de kwaliteitsaspecten van de Inspectie. In 2013 zijn de plannen voor de nieuwbouw in concrete stappen omgezet; na de zomervakantie werd begonnen met de bouw en in februari 2014 kan de nieuwbouw (Technasiumwerkplaats, Open Leercentrum, lokalen en ruimtes voor personeel) betrokken worden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)