Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Aloysius/De Roosten

rector: Corinne Sebregts (sinds 1 september 2013; daarvoor Frans Bakermans)

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en pro

locaties:

  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven
  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

Aloysius/De Roosten is een school voor mavo met een determinatieperiode in de onderbouw. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-k/-g/-t advies na overleg met de basisschool de mogelijkheid krijgen in twee leerjaren door te groeien naar de mavo.
Daarnaast is Aloysius/De Roosten een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs). De school telt circa 350 leerlingen.

Aloysius/De Roosten biedt haar leerlingen een veilige geborgen omgeving waar docenten en leerlingen elkaar kennen. De school is klein, heeft haar onderwijs kleinschalig georganiseerd en de communicatielijnen met leerlingen en ouders zijn kort. Aloysius/De Roosten: ‘Focus op jou’.

Het jaar 2013 stond in het teken van het verder uitwerken van het onderwijsconcept in de nieuwbouw en opbrengstgericht werken. Het primaire proces werd versterkt door middel van verlengde instructie. Docenten werkten aan hun competenties met behulp van drie-minutenobservaties in de klas en collegiale consultatie. 
Aloysius/De Roosten kreeg een award vanwege het project ‘Focus op passie voor techniek’. In dit project, in samenwerking met brainport Eindhoven, is een samenwerkingsverband aangegaan met bedrijven uit de creative industry. 
In augustus is gestart met het project ‘Toekomst van leren’; een pilotproject waarbij vmbo-leerlingen nieuwsgierig worden gemaakt om 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen binnen hun school.  

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)