Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Pleinschool Helder

www.sghetplein.nl


rector: Corinne Sebregts (sinds 1 september 2013; daarvoor Frans Bakermans)

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en pro

locaties:

  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven
  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

Pleinschool Helder is een havo/vwo-school voor leerlingen met een Cluster IV-indicatie op basis van een autismespectrum-stoornis (ASS) en/of AD(H)D. Pleinschool Helder telt circa 120 leerlingen. 

Pleinschool Helder kenmerkt zich door haar kleinschaligheid en betrokken karakter. In een rustige, veilige omgeving biedt de school geïndividualiseerd onderwijs aan kleine groepen van maximaal vijftien leerlingen. Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop, teneinde de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen. Waarbij de nadruk ligt op wat ze wél kunnen. Leerlingen worden dan ook aangenomen met de verwachting dat ze op termijn volledig kunnen participeren binnen het regulier onderwijs. De school wil op deze manier bijdragen aan de vorming van leerlingen tot jongvolwassenen die in staat zijn een studie aan het hbo of een universiteit te volgen. ‘Regulier maar anders: Helder.’

In 2013 was het slagingspercentage 100%. De groep leerlingen die succesvol uitstroomt naar een reguliere vervolgopleiding, bevestigt daarmee dat Helder toegevoegde waarde heeft als onderwijsvorm voor de regio Eindhoven. Onderwijs maak je samen: het team, ouders en leerlingen hebben aangegeven  tevreden te zijn over hoe onderwijs wordt vormgegeven. Deze motivator neemt de school mee voor het komende jaar, waar Passend Onderwijs een grote aanspraak zal doen op samenwerken.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)