Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Praktijkschool Eindhoven

www.sghetplein.nl


rector: Corinne Sebregts (sinds 1 september 2013; daarvoor Frans Bakermans)

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en pro

locaties:

  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven
  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

Praktijkschool Eindhoven is een school voor praktijkonderwijs met circa 310 leerlingen. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT) met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs). In een kleinschalige, betrokken en veilige omgeving stimuleert Praktijkschool Eindhoven haar leerlingen tot zelfwerkzaamheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 

Het praktijkonderwijs bereidt leerlingen voor op een zinvolle plaats in de samenleving. Persoonlijkheidsvorming en sociale vaardigheid zijn belangrijke doelen. Een ander belangrijk doel van het praktijkonderwijs is de toeleiding naar werk op de regionale arbeidsmarkt. De praktijk van de individuele leerling is daarbij uitgangspunt. Vanuit haar wettelijke functie is het praktijkonderwijs eindonderwijs. 

Leerlingen leren op het praktijkonderwijs vooral door doen, maar er zijn ook theorielessen. Deze lessen zijn gekoppeld aan praktische opdrachten. Uitgangspunt is dat leerlingen competenties ontwikkelen die ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen werken en functioneren in de maatschappij. Na het praktijkonderwijs gaan leerlingen direct werken op de arbeidsmarkt. Praktijkschool Eindhoven begeleidt naar werk in al zijn facetten: met of zonder begeleiding en/of subsidie. Sommige leerlingen stromen door naar een vervolgopleiding. De docenten van Praktijkschool Eindhoven ondersteunen en begeleiden in de keuze voor werk en/of vervolgopleiding. Praktijkschool Eindhoven: ‘de praktijk van de individuele leerling’.
 
In 2013 is de school gegroeid van 280 naar 310 leerlingen. Er werden goede uitstroomcijfers gehaald: 75% van de leerlingen die in 2010-2011 zijn uitgestroomd hebben twee jaar na schoolverlaten nog steeds werk. Van de leerlingen die in 2013 de school hebben verlaten is dit 90%. Het jaar 2013 stond verder in het teken van de voorbereidingen op passend onderwijs.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)