Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein - Sint-Joriscollege

www.sghetplein.nl


rector: Corinne Sebregts (sinds 1 september 2013; daarvoor Frans Bakermans)

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en pro

locaties:

  • Aloysius/De Roosten, Eindhoven
  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven
  • Vakcollege, Eindhoven
  • Pleinschool Helder, Eindhoven
  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven
  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

Het Sint-Joriscollege is een school voor vwo (gymnasium en atheneum), havo en mavo. ’t Joris biedt het project Kunst & Cultuur aan, heeft een bètaprogramma en voor leerlingen met een brede belangstelling voor sport zijn er de sportklassen. Daarnaast is ’t Joris een Topsport Talentschool (LOOT), met een daaraan verbonden CTO-afdeling (Centrum voor Topsport en Onderwijs), en de enige gecertificeerde Cultuurprofielschool in de regio Eindhoven. De school telt circa 1460 leerlingen.

‘t Joris heeft ondanks haar grootte haar onderwijs kleinschalig georganiseerd. De school kenmerkt zich door haar betrokken karakter waarbij respect voor elkaar, een optimale begeleiding en open communicatie een doel op zich zijn. ‘t Joris maakt de ambities van haar leerlingen waar. Dit betekent dat alle leerlingen worden begeleid en geholpen om datgene wat ze willen bereiken, ook te realiseren. De school zorgt ervoor dat elke leerling bij het verlaten van de school zelfbewust en goed toegerust de vervolgstappen kan nemen die bij hem/haar passen. En dat elke leerling de ontwikkelde kennis en vaardigheden effectief kan inzetten in de maatschappij. ’t Joris haalt ’t beste in je boven.

Het kalenderjaar 2013 stond in het teken van profilering en onderwijsresultaten. Dit heeft geleid tot de invoering van een nieuwe toetsmethodiek (RTTI), waardoor secties op basis van resultaten hun onderwijs kunnen ontwikkelen. De examentraining is geïntensiveerd. Door een nieuwe managementtool is de communicatie met onder andere ouders en het vervolgonderwijs verdiept.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)